Tinder a böngészőben - egy egyszerű csellel

A többség számára alighanem kevésbé ismert, de a Tinder már bő fél évvel ezelőtt bejelentette, hogy hagyományos asztali böngészőn keresztül is elérhetővé teszi a szolgáltatást kísérleti jelleggel, viszont egyenlőre csak alfa fázisban Argentínában, Brazíliában, Indonéziában, Olaszországban, Mexikóban, a Fülöp-szigeteken és Svédországban. 

Számtalan előnye van annak, ha egy teljes képernyőn tudsz egy mobilra fejlesztett szolgáltatást böködni, sokkal kényelmesebb, gyorsabb, stabilabb, főleg, ha több száz matched van - mert korábban meg azt mókoltad meg, hogy az ultragáz bukszákon/urakon kívül mindenkit lájkoltál automatikusan - esetleg exportálnál egy-egy játékost arra az esetre, ha nagyon megtetszett, de már nem használja az illető a Tindert, de szeretnéd megkeresni és felvenni vele ismét a kapcsolatot máshol. 

Alapvetően több megoldás létezik arra, hogy lényegében becsapjuk a rendszert, az egyik elegánsabb, de technikailag bonyolultabb. 

Az első megoldás, hogy telepítesz egy Android virtuális gépet, ami tehát ugyanúgy fog működni az asztali gépeden, mintha mobileszköz lenne, ezen belül ha engedélyezett a developer mode és a mock location opciót, oda bököd be a földrajzi pozíciód, ahova csak akarod - jelen esetben a támogatott országok területére. Viszont még ekkor is el kell fedni az eredeti IP-címed. Ebbe nem megyek bele. 

A másik megoldás a következő: egy VPN-szolgáltatón keresztül kapcsolódni kell egy olyan olyan országban elhelyezett VPN-szerverre, ahol a Tinder desktop már támogatott, ilyen módon a Tinder az adott országban lévő VPN-szerver IP-címét fogja látni, ami az egyik elem, amit a helymeghatározáshoz használ. VPN szolgáltatók közül van jobb, rosszabb, olcsóbb, drágább, kevesebb és szinte minden országban jelen lévő, mint amilyen a HMA és persze van ingyenes is, amit viszont senkinek sem ajánlanék. Az IP megmókolásával önmagában viszont nem lehet átejteni a szolgáltatást, hiszen még számos más, a mobilon keresztül szerzett geolokációs adatra is támaszkodik a rendszer, ami ha ellentmondásos azzal, amilyen pozícióra következtet IP alapján, nem fog működni, mert a pozíciómeghatározás meghiúsul. 

/*Gyakori tévhit, hogy a mobil műholdon keresztül tudná, hogy hol van, valójában olyan információkból nyeri ki a pozícióját, mint az ismert wifi BSSID-k helye, a kliens IP-címének szolgáltatói útválasztókhoz való közelsége, a mobiltornyok felől érkező jelek jelerőssége és hasonló jópofaságok, de még ezt is köztes szolgáltatókon keresztül teszi, ennek eléggé komoly matematikája van, lényeg, hogy soha nem egy-egy adott alkalmazás végzi el ezt a piszkosmunkát. Amire egy-egy alkalmazás támaszkodik, a háttérben a helymeghatározásra specializálódott szolgáltatók, például az IP2Location, az ipinfo.io, az  EurekAPI, a  DB-IP vagy éppen a MaxMind. */ 

Tehát valahogy el kell érni, hogy a Tinder a mobileszköz által bespajzolt helyadatokat ne vegye figyelembe. Anélkül, hogy technikai részletekbe mennék, ennek megvalósítása iOS környezetben a következő: 

1. zárjuk be a Tindert - még a VPN-kapcsolódás előtt! 

2. tiltsuk le a Background App Refresh opciót 

3. az eszközön tiltsuk le a lokációs adatokhoz való hozzáférést 

Szóval valahogy így: 

Jelentkezzünk ki a Facebookból, csatlakoztassuk a VPN-re, majd amikor már VPN-en lóg a gép, jelentkezzünk be a Facebookba, ezt követően látogassunk el a tinder.com oldara, ahol szokásos módon lépjünk be a Facebook-fiókunkkal. A böngészőnek pedig engedélyezzük, de csak az adott munkamenetre azt, hogy a tinder.com hozzáférhessen a böngésző által szolgáltatott helyadatokhoz. 

Violá, már benn is vagyunk és azért üzeneteket megválaszolni - pláne, ha eszelősen sok van - billentyűzettel sokkal gyorsabb, mint mobilon, a képek nagyobb méretben láthatók, szóval hatalmas előnyt szerezhetünk azokhoz képest, akik csak mobilról férnek hozzá, ha ésszel használjuk. Friss húsok után böngészni viszont értelmetlen, hiszen nyilván, ha Svédországból kapcsolódok, akkor svéd tinderezőket fog feldobni ajánlatként a szolgáltatás, akikkel matchelni ugyan lehet, csak értelme nincs sok. 

Miután megválaszoltuk az esetleg rég elfeledett üzeneteinket, egyszerűen lépjünk ki a Tinderből és a Facebook-fiókból szintén, a böngészőt zárjuk be, a VPN-ről pedig le lehet csatlakozni, a mobilon ismét engedélyezhető a normális működéshez kellő beállítás. 

Fontos! Mivel a leírt technika a Tinder rendeltetésszerű működésének kijátszása, előfordulhat, hogy a szolgáltatás kirúg, ha észleli az anomáliát, azaz rövid leírás ide vagy oda, csak akkor fuss neki, ha tudod, hogy mit csinálsz. 

Megjegyzem, az olyan, előfizetéshez kötött funkciók, mint a több superlike, a "tinder passport" és hasonlók, mind-mind kijátszhatók, de azok nem képzik ennek a posztnak a tárgyát. 

Valami nem világos, több információ kellene vagy érdekel, hogy hogyan bűvölhető meg szinte bármi, amiben bitek ugrálnak? Maradj képben, imádni itt lehet, de nem kötelező, minden kérdésre válaszolok*: 

https://www.facebook.com/bardoczi

*leszámítva, ha úgy kezded a levelet, hogy "hogyan lehet feltörni a...": 

kép: businessinsider.com

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened

Your IP address will be recorded